K-arts , art made by Kitty, is mijn kunstsite. 

Wie ik ben.

Ik ben Kitty Vos, geboren in Enschede 1963.

Van nature ben ik bescheiden en daarom vind ik het wat moeilijk om over mezelf te schrijven. Van nature ben ik ook artistiek, open, sociaal en een gevoelig mens. Mijn artistieke kijk op alles ervaar ik als de kracht in mijn leven. Zo ervaar ik mijn kunst als breed en essentieel in mijn leven, als iets wat van mij is en bij mij hoort. 

Het leven is mooi, als je er naar kijkt zoals ik dat kan, mensen zijn mooi.

Zodoende is tekenen en schilderen altijd al mijn passie geweest. 

Na de couture opleiding en de AKI in Enschede heb ik meerdere jaren in de mode gewerkt. Ik werd een echte vakvrouw en ontwierp verschillende collecties. Omdat ik ook erg van mensen hou en van nature altijd al een soort maatschappelijk werkster was, heb ik rond mijn 30ste de HBO maatschappelijk werk en dienstverlening afgerond. Sindsdien (ook omdat ik moeder werd van twee prachtige kinderen) was ik vooral werkzaam als maatschappelijk werkster. Een geweldig beroep, ik haal daar veel voldoening uit. Het tekenen en schilderen kwam wel wat meer op de achtergrond staan.

Toen ik 49 jaar was kreeg ik kanker, dat was heftig, maar zoals alles in het leven bracht het me ook wat.

Ik ging weer schilderen, heerlijk. Zo prachtig ook hoe het me helpt. En dus nu ook een website, aan de buitenwereld laten zien wat ik kan. Zodat mensen ervan kunnen genieten, misschien herkenning vinden in mijn werken. Dat zou ik geweldig vinden, want ik geef graag en hou van mensen.

Zo wil ik mijn kracht/mijn kunst  ook nog verder uitbreiden. Een aantal keren heb ik andere mensen al geholpen om te tekenen en te schilderen. En ik merkte dat er meer gebeurde dan alleen maar lekker bezig zijn. Ik voelde het  heel duidelijk, dat wat ik ben moet ik ook gaan doen. Ik ben een hulpverlenende kunstenaar. 

Ik zal workshops gaan geven,  voor volwassenen, maar ook voor kinderen. Een aantal keer ben ik tijdens kunstmarkten spontaan samen met kinderen gaan tekenen. Op de 1 of andere manier lukt het me elke keer om als het ware helemaal vanzelf het kind iets prachtigs te laten maken. Misschien komt het ook wel doordat ik veel ervaring heb met kinderen vanuit mijn werk. Heerlijk om kinderen, vooral zij die het goed kunnen gebruiken, zo een moment te geven waarbij ze zo blij en trots op zichzelf kunnen zijn. Dank je wel, Bo, Michelle, Pieter, Noa en Sanne.

Ondertussen zal ik bezig gaan met het ontwikkelen van mijn kunstzinnig hulpverlenen en doorgaan met het zelf kunst maken.

Interesse? Voor een workshop? Stuur me een berichtje en ik zal contact opnemen.


Wil je op de hoogte blijven van mijn ontwikkelingen lees dan mijn blog.


Hartelijke groet Kitty.